Informatie & Tijden

Workshop amateurbeiaard spelen

Datum: Zaterdag 30 september 2023
Tijdstip: 10:00 – 12:00
Locatie: Sint Jan Den Bosch
Aanmelden: van te voren aanmelden

Zaterdag 30 september is het mogelijk om op de Sint Jansbeiaard een workshop beiaard te volgen bij stadsbeiaardier van Den Bosch Joost van Balkom. Hij wordt ondersteund door een van zijn leerlingen, Rinka van der Schans. Natuurlijk is het dan mogelijk om zelf op de Sint Jansbeiaard te spelen. 

Wil je verzekerd zijn van een plaats aan de beiaard? Dan kun je je het beste van tevoren opgeven bij De Bossche Beiaardstichting: bbs.klok.secretaris@gmail.com ter attentie van de secretaris. Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Meedoen gaat op volgorde van aanmelding.

Over de Bossche Beiaardschool

Deze ochtend zullen ook leerlingen van de Bossche Beiaardschool acte de présence geven.  De oprichting van de Bossche beiaardschool is een initiatief van stadsbeiaardier van ‘s-Hertogenbosch Joost van Balkom en de Bossche Beiaardstichting. In een tijd van digitale communicatie en rumoerige binnensteden staat het oude ambacht van de stadsbeiaardier onder druk. Vandaar dat zij d.m.v. een scholenproject voor de basisschool, “Hemelse Tonen”, en naschoolse beiaardles een doorlopende leerlijn wilden creëren om zo de jeugd weer te interesseren voor een stukje cultureel erfgoed van de Lage Landen. Voor meer informatie over beiaardles: joost@vanbalkom.com of kijk op www.bosschebeiaardschool.nl

Evenement tijdschema's (1)

30 september 2023
-

Do 28 september

Den Bosch

Vr 29 september

Den Bosch

Zo 1 oktober

Heusden

Data