Locaties

Locaties

Sint-Janstoren, ’s-Hertogenbosch

Het meest imposante gebouw van ‘s- Hertogenbosch is de Sint-Janskathedraal, gebouwd in de Brabantse Gotiek. De Sint-Jan is aan de buitenkant opvallend rijk versierd met beeldhouwwerk. Uniek is de dubbele rij luchtbogen, iets wat in Nederland verder niet voorkomt. Bovenin de 73 meter hoge toren hangen zowel luidklokken als een beiaard.

Torenstraat 18, ‘s- Hertogenbosch

Stadhuistoren, ‘s- Hertogenbosch

Het stadhuis van ‘s- Hertogenbosch dateert oorspronkelijk uit de tweede helft van de 14e eeuw. Eind 17e eeuw werd het ingrijpend verbouwd en kreeg het een meer classicistisch voorkomen. Bovenin in het torentje, hangt sinds 1657 een klein klokkenspel van de gebroeders Hemony, gegoten in Zutphen in 1649. De beroemde firma Eijsbouts uit Asten heeft het in 1951 uitgebreid tot drie octaven.

Markt 1, ‘s- Hertogenbosch

Jacob van Eyck festival 2023-2

Stadhuistoren, Heusden

Midden in Heusden staat het voormalige stadhuis. Het is ontworpen in de stijl van de Bossche School en dateert van 1956. Tegenwoordig is het in gebruik als bezoekerscentrum, dat onderdak biedt aan het streekarchief Langstraat Heusden Altena en het Toeristisch Informatiepunt Heusden. Het carillon heeft maar liefst 48 klokken. Het is een vier- octaafs carillon met een mooi helder geluid, gemaakt door Petit & Fritsen en Eijsbouts.

Pelsestraat 17, Heusden

Jacob van Eyck festival 2023-6 (1)

Sint Lambertuskerk, Drunen

De oorsprong van de parochie Sint- Lambertus te Drunen ligt in de 13e eeuw, maar het huidige kerkgebouw is van 1954. Oorspronkelijk zou de kerk geen toren krijgen, maar dankzij een gift van de firma Lips kon deze toch gerealiseerd worden. Het carillon heeft 47 klokken. De zwaarste klok weegt maar liefst 861 kg. De klokken zijn in 1954/ 1955 gegoten door Eijsbouts – Lips. Drie daarvan zijn ook in gebruik als luidklok.

Raadhuisplein 2, Drunen

Jacob van Eyck festival 2023-6 (2)

Het Pieck, Drunen

In 2018 ging in Drunen het kunstcentrum De Aleph, onder de naam Het Pieck, verder in het gebouw van De Voorste Vennen. De naam Pieck verwijst, volgens directeur Laura Hoek, naar het Anton Pieckplein, naar creativiteit en verwondering en naar het stimuleren van cursisten. In de Voorste Venne beschikt Het Pieck over een prachtige accommodatie. Er zijn zes muzieklokalen, een dansstudio, theaterzaal, werkplaats en ateliers voor beeldende kunst.

Anton Pieckplein 71, Drunen

Do 28 september

Den Bosch

Vr 29 september

Den Bosch

Zo 1 oktober

Heusden

Data